2021-06-18 12:50:59• hírek • Bede Emőke

Patkányok csemegéztek az egyik bukaresti szupermarket polcairól – Az ANSVSA azonnal intézkedett

Nem mindennapi felvételek láttak napvilágot az egyik bukaresti bevásárlóközpontról: a közösségi hálóra feltöltött fényképen tisztán látszik, amit két patkány épp a péktermékek polcán egy perecet majszolgat.

A főváros 1. kerületében található szupermarket vezetése a történtek után elnézést kért a vásárlóktól, és úgy döntöttek, ideiglenesen bezárnak. Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy rendszeresen, a hatályos törvényekben előírtnál gyakrabban végeznek kártevőirtást, mi több, legutóbb épp egy nappal korábban tették ezt meg – úgy látszik, nem túl sok sikerrel.


Az esetről az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) is tudomást szerzett. Az üzletet 10 ezer lejre bírságolták, illetve elrendelték a zárva tartást egészen addig, míg egy újabb, teljes kártevőirtást el nem végeznek a helyiségben. Ha ez megvan, akkor a ANSVSA ellenőrei ismét terepszemlét tartanak majd.


Az 1. kerületben egyébként az elmúlt időszakban egészen puskaporos volt a hangulat, ugyanis a hulladékelszállítással megbízott Romprest a felek között kötött szerződésre hivatkozva nem hajlandó egészen addig begyűjteni az utcákról a szemetet, míg az önkormányzat nem rendezi a felhalmozott adósságokat. Az üggyel kapcsolatban a környezetvédelmi őrség szerdán közölte, a polgármesteri hivatalt 160 ezer lejre bírságolták, mert nem tette meg a szükséges lépéseket a szemételszállítás megoldása érdekében, magát a szolgáltatót pedig 70 ezer lejre taksálták a környezetvédelmi engedélyben foglaltak be nem tartása miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: